هاست چیست و به چند دسته تقسیم میشوند؟هر انچه لازم است راجب میزبانی وب بدانید

فهرست مطالب

هاست چیست ؟

ما در این مقاله از وبلاگ میزبان داده به آن میپردازیم که هاست چیست و کاربرد و تفاوت انوع هاست را توضیح می دهیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

هاست چیست : برای اینکه متوجه معنای هاست شویم، باید به سراغ واژه‌ی سرور برویم. سرور یک کامپیوتر همیشه روشن و متصل به اینترنت است که منابع مختلفی مانند رم، فضای ذخیره‌سازی، پردازنده و … را برای سرویس‌گیرنده‌های داخل شبکه آماده می‌کند هر سرور به چندین قسمت تقسیم شود (تقسیم‌بندی مجازی) که به هر قسمت آن، هاست گفته می‌شود.
یعنی هر بخش از این سرور به عنوان یک هاست از یک وب‌سایت میزبانی می‌کند،افراد برای راه ­اندازی سایت و نمایش آن به کاربران، آن فضا را از یک شرکت ارائه دهنده اجاره می‌کنند.
یعنی، زمانی که کاربر بخواهد ­سایت شما را مشاهده کنند، محتواهای وب سایت، که شامل تصاویر،فایلها ،کدها و سایر اطلاعات می شوند، باید بر روی یک سرور قرار داشته باشند تا به صورت آنلاین قابل نمایش باشند.

بعد از آشنایی با مفهوم واژه هاست، باید با توجه به نیاز وب‌سایت خود (میزان پهنای باند، مقدار فضای میزبانی، مقدار ram ،cpu و..) یک هاست با ویژگی‌های مشخصی از شرکت‌های هاستینگ اجاره ‌کنید در این هنگام بخش مشخصی از منابع یک سرور اجاره شده به شما تعلق می‌گیرد و می‌توانید تمام اطلاعات و فایل‌های سایت خود را در آنجا قرار دهید.

آیا سیستم‌ ما می‌تواند هاست مناسبی باشد؟

سرورها نیز مانند کامپیوترها دارای پردازنده، رم، هارد و پاور هستند، با این تفاوت که به طور مداوم و 24 ساعته روشن بوده و نسبت به یک کامپیوتر شخصی منابع بسیار قدرتمندتری دارند که در مکانی به نام دیتاسنتر نگهداری میشود که این امکان را برای کاربران فراهم میکند که در هر ساعت از روز با استفاده از فضای اختصاص داده شده به آن اطلاعات دسترسی پیدا کنند.
اگر از سیستم خودتان استفاده میکنید با بروز هرگونه مشکلی مثل مشکل اینترنت،قطع شدن برق، خرابی سخت‌افزار و… سایت شما از دسترس خارج می‌شود به فروش و درآمدزایی سایت آسیب جدی وارد شود و برای رفع آن زمان زیادی از شما گرفته می‌شود.
در شرکت‌های هاستینگ حداقل یک تیم کاردان، به صورت شبانه روزی، آماده هستند تا مشکلات احتمالی را رفع نمایند. نرم‌افزارهایی در سرورها فعال هستند که از کارکرد تمام بخش‌های سیستم، گزارش‌هایی ارسال می‌کنند تا در صورت بروز خطایی فوراً ایرادات شناسایی شوند که تیم پشتیبانی میزبان داده آماده ارائه خدمات به مشتریان میباشد

آشنایی با انواع هاست 

بعد از این که فهمیدیم هاست چیست، برای خرید هاست لازم است که انواع آن را بشناسید و متناسب با نیاز و بسایت و نوع کسب‌وکارتان هاست مناسب را انتخاب کنید. هاست براساس نوع سرویس به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که عبارتند از: 

هاست اشتراکی
هاست ابری
هاست وردپرس
هاست vps
سرور اختصاصی و نیمه اختصاصی
هاست لینوکس سی پنل

هاست اشتراکی چیست؟

هاست اشتراکی به این صورت است که چندین کاربر، منابع سرور از جمله حافظه، قدرت پردازش و فضای ذخیره‌سازی سرور را به صورت اشتراکی استفاده می‌کنند با این روش در یک سرور ممکن است هزاران سایت میزبانی شود.
به دلیل سادگی و به صرفه بودن، هاست اشتراکی یک راه‌حل عالی برای کسب و کار های کوچک و وبسایت‌های شخصی است که نیازی به سرویس‌های پیشرفته یا پهنای باند بیشتر ندارند و شما بابت همان مقدار از منابعی که احتیاج دارید هزینه پرداخت می‌کنید
اگر بخواهیم به معایب و مشکلات هاست اشتراکی اشاره کنیم این است که در این نوع از سرویس میزبانی ممکن است ایجاد شود، مشکلات امنیتی است. نفوذ به یک سایت می‌تواند راهی برای ایجاد دسترسی به سرور و سایر وب‌سایت‌ها باشد همچنین امکان دسترسی به پیکربندی و تنظیمات سرور  وجود ندارد و افزایش ترافیک در سایر وبسایت‌ها می‌تواند بر سرعت وبسایت شما تاثیر بگذارد.

هاست اشتراکی

هاست ابری

در هاست ابری (cloud Hosting) همواره چندین سرور به‌صورت شبکه در حال کار کردن هستند اگر ترافیک یکی از سرورها افزایش یابد و یا مشکل دیگری برای یکی از سرورها پیش آید، بقیه سرورها وبسایت‌های سرور آسیب دیده را در اختیار خواهند گرفت این یعنی احتمال از دسترس خارج شدن سایت شما به حداقل ممکن می رسد به دلیل اینکه هاست ابری از آپتایم بالایی برخوردار است مشاغل با چندین وبسایت و سایت‌های با مقیاس بزرگ مانند فروشگاه‌های تجارت الکترونیک (eCommerce) می‌توانند بیشترین سود را از آن ببرند در این نوع از هاستینگ، شما معمولاً بابت میزان مصرف تان از ظرفیت منابع، هزینه پرداخت می کنید و همچنین در هاست ابری بک‌آپ‌ گرفتن و حفظ امنیت به علت پراکندگی داده‌ها کار دشوارتری است و دسترسی Root همیشه امکان پذیر نیست.

هاست ابری

هاست وردپرس

هاست وردپرس، یک سرور بهینه شده که برای مالکین سایتهای وردپرسی طراحی شده است. در حالت کلی یک وب‌سایت وردپرسی در سرور‌های لینوکسی و ویندوزی قابل میزبانی است. اما از آنجا که وب‌سایت‌های وردپرسی استفاده‌ی زیادی از منابع سرور دارند، باید از سرورهایی برای میزبانی آنها استفاده شود که منابع و سخت‌افزارهای قدرتمندتری داشته باشند به طور معمول، بهترین سرویس‌های میزبانی وردپرس دارای ویژگی‌هایی مانند قالب‌‌های از پیش نصب‌شده، افزونه‌هایی برای بهبود عملکرد وبسایت مانند مدیریت حافظه پنهان، امنیت و ابزارهای دیگر است.
از جمله مزایای هاست وردپرس میتوان به کم هزینه و مناسب برای افراد تازه‌کار و پلاگین‌ها و قالب‌های از پیش نصب شده وردپرس اشاره کرد

هاست وردپرس

هاست vps

این نوع میزبانی وب، وبسایت شما را در یک سرور فیزیکی با سایر کاربران به اشتراک می‌گذارد،این سرویس چیزی بین سرور اختصاصی و هاست اشتراکی است، در سرور اختصاصی، یک سرور کامل در اختیار مشتری قرار خواهد گرفت اما میزبان وب برای هر کاربر یک پارتیشن مجازی ایجاد می‌کند. بنابراین، سایتی که بر روی یک سرور مجازی خارج یا سرور مجازی ایران میزبانی می‌شود، مقدار منابع اختصاص یافته را دریافت می‌کند و برخلاف هاست اشتراکی منابع سرور را به صورت اشتراکی استفاده نمی‌کنند.به عبارت ساده‌تر،سرور مجازی بخشی از یک سرور کامل است که سرور را با سیستم‌های مجازی‌ساز به سرور‌های مجازی تقسیم‌ می‌کنند و هر کاربر برای ثبت سایت، یک سرویس سرور مجازی خارجی یا سرور مجازی ایران تهیه می‌کند و منابع اختصاصی خودش را دارد.

میزبانی وب VPS یک گزینه عالی برای سایت‌های با ترافیک متوسط، وبلاگ‌های بزرگ با تعداد بازدیدکنندگان در حال رشد است.
از سری مزایای هاست vps میتوان به منابع اختصاصی ان، تاثیر ناپذیر بودن عملکرد وبسایت در صورت افزایش ترافیک در سایر وبسایت‌ها همچنین قابلیت سفارشی‌سازی و دسترسی Root به سرور اشاره کرد که کاربران برای مدیریت سرور مجازی نیاز به تخصص فنی دارند.

هاست Vps

سرور اختصاصی و نیمه اختصاصی

سرور اختصاصی: (Dedicated Server) نوعی خدمات میزبانی پر قدرت است که این امکان را برای دارندگان وب‌سایت‌ها و سرویس‌های آنلاین فراهم میکند تا به‌صورت اختصاصی از تمام ظرفیت یک سرور فیزیکی برای مدت زمان مشخصی استفاده کند. این کار به شما کنترل بیشتری بر روی وب‌سایت داده و همچنین باعث می‌شود که وب‌سایت‌های دیگر تأثیری بر پارامترهای وب‌سایت شما نداشته باشند.
سرور اختصاصی سرویسی است که در آن سرویس‌دهنده هاستینگ وب، کل فضای سرور را به یک کاربر اجاره می‌دهد. در این حالت کامپیوتر سرور با هیچ کاربر دیگری به اشتراک گذاشته نشده و تمام منابع آن برای استفاده در دسترس یک کاربر خاص خواهد بود.
استفاده از سرورهای اختصاصی بسیار گران‌تر از سرور هاست اشتراکی است. با این حال، اگر سایت شما ترافیک زیادی داشته یا از نظر امنیتی مهم است، یک سرور اختصاصی برای شما مناسب خواهد بود.
سرور اختصاصی بهره مندی های ویژه ای همچون
پهنای باند بسیار زیاد
فضای بسیار بیشتر وب
تسلط کامل و کنترل بر روی سرور اختصاصی
آزادی نصب نرم افزار بر روی سرور
بهینه‌سازی سرعت و عملکرد سایت
قابلیت‌های امنیتی پیشرفته و آزادی در مدیریت محتوا سرور دارد.

سرور اختصاصی

سرور نیمه اختصاصی: سرور نیمه اختصاصی مزایای سرور اختصاصی را داشته در حالی که هزینه‌های بالای آن را ندارد و به همین دلیل بین کاربران محبوب است.
سرور نیمه اختصاصی برای سایت‌های با ترافیک بالا استفاده می‌شود. اما در حال حاضر نه تنها کسب‌وکارهای متوسط و نسبتاً بزرگ، بلکه کسب‌وکارهای کوچک هم از آن استفاده می‌کنند.
برخلاف سرور اختصاصی، منابع سرور نیمه‌ اختصاصی کاملاً انعطاف‌پذیر هستند و متناسب با نیاز خود، می‌توانید آنها را شخصی‌سازی کنید. در حالی که در سرور اختصاصی محدودیت دارید و نمی‌تواند هر میزان منابعی که نیاز دارید را تهیه کنید و همچنین نسبت به هاست اشتراکی که محدودیت‌های زیادی دارد؛ به‌خصوص در بخش منابع موردنیاز برای پردازش سایت. این در حالی است که شما به‌راحتی می‌توانید سایت خود را یا اپلیکیشن و سایر برنامه‌های روی VDS میزبانی کنید و بهترین نتیجه را از نظر عملکرد و پردازش بگیرید.

فرق سرور مجازی و اختصاصی چیست

حالا فهمیدیم سرور اختصاصی چیست و با مفهوم ان اشنا شدیم اما اگر ابهام برایتان پیش بیاید که سرور مجازی با سرور اختصاصی چه فرقی میکند و کاربرد هریک چیست؟ در پاسخ باید گفت که سرور مجازی یا VPS یک ماشین مجازی است که از یک سرور فیزیکی ایجاد شده است. در مقابل، سرور اختصاصی یک ماشین فیزیکی بدون لایه مجازی است. مزیت VPS این است که منابع مجازی به راحتی می‌توانند متناسب با نیازهای پروژه شما توسعه یابند.
همچنین برای خرید سرور اختصاصی، باید هزینه زیادی بپردازید؛ زیرا این سرور به طور تمام و کمال به یک نفر اختصاص دارد و بدیهی است که همه هزینه‌های آن هم صرفا بر عهده یک نفر است. در سرور مجازی، هزینه‌ها کمتر است؛ زیرا فضا و منابع اختصاصی هر فرد، محدودتر از یک سرور اختصاصی است و به اندازه نیازهای او تعیین می‌شود و تغییر منابع در سرورهای مجازی، بسیار سریع‌تر و آسان‌تر اتفاق می‌افتد.
اکنون اگر بخواهیم راجب دانش فنی این دو سرور صحبت کنیم اگر از سرور مجازی مدیریت شده استفاده کنید، نیازی به دانش فنی بالا برای نگهداری یا استفاده از سیستم ندارید. با این حال، در برخی موارد این سیستم‌ها به صورت مدیریت نشده هم ارائه می‌شوند تا افرادی که نیاز به اعمال تغییرات مهم یا تنظیمات شخصی‌سازی شده در سرور دارند، بتوانند از آن‌ها استفاده کنند.

در مقابل، با خرید سرور اختصاصی شما هیچ حق انتخابی در این زمینه ندارید! یعنی چه بخواهید و چه نه، باید برای استفاده و نگهداری از سیستم، دانش فنی بالایی داشته باشید. در صورتی که بدون دانش فنی بخواهید سراغ این سرورها بروید، به احتمال بالا در استفاده از آن‌ها دچار مشکل می‌شوید یا ناخواسته، به سیستم آسیب می‌زنید و ضررهای جبران‌ناپذیری برایتان به وجود می‌آید.

جمع بندی هاست چیست ؟

هاست یک نوع سرویس میزبانی از سایت ها وب سایت ها و اپلیکیشن است با استفاده از هاست، می‌توانید وب سایت خود را به صورت آنلاین در محیط اینترنت منتشر کرده و به طور عمومی در دسترس کاربران مختلف قرار دهید. درواقع هاست بستری مناسب برای سرور و نرم‌افزارهای مرتبط با آن فراهم می‌کند تا وبسایت شما بتواند به صورت پیوسته و بدون قطعی در دسترس کاربران قرار بگیرد. انتخاب هاست مناسب براساس نیازهای وبسایت شما از جمله : ترافیک، امنیت و امکانات مورد نیاز دیگر، می‌تواند تأثیر به سزایی در عملکرد و موفقیت وبسایت شما داشته باشد.

امیدواریم در این مقاله (هاست چیست) به شما کمک کرده باشیم تا انتخاب بهتری داشته باشد

نظرات دیدگاهتان را ارسال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + 16 =