سرور مجازی یا هاست؟ کدام برای میزبانی سایت مناسب تر است؟

فهرست مطالب
سرور مجازی یا هاست؟ کدام برای میزبانی سایت مناسب تر است؟

سرور مجازی یا هاست بخرم؟ تفاوت هاست اشراکی و سرور مجازی در چیست؟ هاست و VPS چه مفهومی دارند؟ اینها سوالاتی هستند که در ابتدای راه اندازی وبسایتتان و قبل از انتخاب یک برنامه میزبانی از خود خواهید پرسید، اینکه سایت شما در چه شرایطی قرار دارد و چه میزان بازدید روزانه دارد یا اینکه چه میزان منابع پردازشی نیاز دارید تعین میکنند که وقت آن رسیده سایت خود را از هاست به یک سرور مجازی امن و پایدار یا سرور اختصاصی منتقل کنید اما سوال اینجاست که چطور تشخیص دهم زمان انتقال سایتم رسیده یا همین هاست برای سایتم کافیست؟ در ادامه و در این مطلب آموزشی از پایگاه دانش میزبان داده به این مفاهیم خواهیم پرداخت.

تفاوت هاست و سرور چیست؟

برای اینکه بتوانیم به بررسی تفاوت هاست اشتراکی و سرور اختصاصی و مجازی بپردازیم، ابتدا باید تفاوت میان هاست و سرور را درک کنیم. سرور در واقع یک ابر رایانه قدرتمند از نظر سخت افزاری است که در تمامی روزهای هفته به صورت 24 ساعته کار می کند و سبب می شود که وب سایت های حاضر روی آن همیشه در دسترس مخاطبین خود باشند. از سرورها برای میزبانی سایت ها و کنترل و مدیریت آنها استفاده می شود. زمانی که کاربران یک سایت وارد وب سایت شما می شوند، این سرور است که درخواست کاربر را دریافت کرده و اطلاعات مورد نیاز او را جهت نمایش ارسال می کند.

سرور مجازی یا هاست؟ کدام برای میزبانی سایت مناسب تر است؟

به تصویر بالا دقت کنید. یک سرور در بالا قرار دارد که به چندین بخش تقسیم شده. هر کدام از این بخش ها یک هاست نام دارد. حالا با توجه به ماهیت سرور و اینکه برای چه منظوری بهینه سازی شده نوع هاست نیز متفاوت خواهد بود.

اما این اطلاعات دقیقا در کجا ذخیره شده اند؟ همان طور که در تصویر هم مشخص است، سرورها به قسمت های مشخصی تقسیم می شوند که به هر یک از این بخش های مشخص شده هاست گفته می شود. هاست در اصل فضایی است که اطلاعات یک وب سایت روی آن ذخیره می شود و وظیفه میزبانی سایت شما را برعهده دارد. این ساده ترین تعریفی است که می توان برای هاست و سرور ارائه داد.

در واقع شما سرور را می توانید مادر و هاست را فرزندان آن در نظر بگیرید. حالا با توجه به اینکه سرور به چند بخش تقسیم می شود و چند سایت روی سرور میزبانی می شود قدرت هاست و منابع نیز تحت تاثیر قرار می گیرند. طبیعتا هر چه تعداد سایت هایی که روی سرور نگهداری می شوند کمتر باشند، قدرت و منابع هاست بیشتر خواهد بود و بالعکس هر چه تعداد هاست ها و سایت های روی سرور بیشتر شود، عملکرد سایت کاهش خواهد یافت.

سرور مجازی یا هاست؟ کدام برای میزبانی سایت مناسب تر است؟

تفاوت هاست و سرور مجازی چیست؟ کدام بهتر است؟

در توضیحات بالا به درک نسبی از سرور و هاست رسیدید. گفتیم که روی هر سرور سیستم عامل و کنترل پنلی نصب و سپس به بخش هایی تقسیم می شود به هر کدام از این بخش ها هاست گفته می شود.

حالا اگر مجازی ساز روی سرور نصب شود و باز سرور به بخش های متعددی تقسیم گردد با این تفاوت ک شما محیطی مشابه سرور با امکاناتی مثل دسترسی SSH و امکان نصب کنترل پنل دلخواه و… را در اختیار دارید به این تقسیم بندی ها سرور مجازی گفته می شود چرا که در حقیقت سرور اختصاصی در اختیار ندارید اما امکاناتی مشابه سرور دارید حالا می دانید که با سرور مجازی یا همان vps چه کارهایی میشه کرد. البته دقت کنید برخی سرویس های هاست هم قدرتی معادل سرور مجازی دارند و نیازی نیست که هزینه های جانبی مثل لایسنس کنترل پنل، وب سرور و… را بپردازید.

سرور مجازی یا هاست؟ کدام برای میزبانی سایت مناسب تر است؟

سرور مجازی از جهت منابع پردازشی و قدرت و خلوت بودن بسیار قوی تر از هاست است پس اگر سایت شما نیاز به منابع پردازشی بیشتری دارد، بازدید سایتتان بالا رفته یا اینکه دوست دارید روی یک فضای شخصی سازی سایتتان را میزبانی کنید و کانفیگ های دلخواه خودتان را داشته باشید وقت آن رسیده که از هاست به سرور مهاجرت کنید.

چطور متوجه شویم زمان آن رسیده که یک سرور مجازی تهیه کنیم؟ کی باید سایتمان را برای داشتن عملکرد بهتر روی سرور vps میزبانی کنیم؟ برخی کاربران به امکاناتی فراتر از یک هاست نیاز دارند به عنوان مثال:

  • مصرف سایت برخی افراد به دلیل بازدیدهای بالا، افزایش یافته است.
  • برخی از سایت ها به منابع پردازشی بسیار بالا و فرارتر از هاست نیاز دارند.
  • برخی تمایل دارند برنامه های خاصی را روی سرویس میزبان خود پیاده کنند.
  • تمایل دارند نسخه سیستم عامل مورد نظر خودشان را نصب کنند. (به عنوان مثال سرور لینوکس، اوبونتو یا دبیان)
  • به دسترسی SSH نیاز دارند.
  • تمایل دارند کنترل پنل دلخواه خودشان را داشته باشند.
  • تمایل دارند خودشان سرویس میزبانی را کانفیگ و پیکربندی کنند.
  • قصد راه اندازی ربات هایی را دارند که مصرف بالایی دارد.
  • و…

هاست اشتراکی چیست و چگونه ایجاد می شود؟

همانطور که گفته شد هاست اشتراکی با تقسیم یک سرور به فضاهای مجزا برای میزبانی از چندین سایت به وجود می آید. برای درک بهتر برای شما مثال می زنیم. یک اتوبوس واحد را در نظر بگیرید. این اتوبوس را می توان یک سرور دانست. همانطور که وظیفه اتوبوس رساندن مسافران به مقصد است، وظیفه سرور نیز رساندن اطلاعات یک سایت به مخاطبین است. حال روی هر یک از صندلی های این اتوبوس یک مسافر مشخص نشسته است. شما می توانید کل اتوبوس را به صورت اختصاصی در اختیار خود داشته باشید (سرور اختصاصی) یا اینکه آن را با چند نفر شریک باشید و اجازه دهید اتوبوس شما و چند نفر دیگر را به مقصد برساند. (هاست) برای درک بهتر این موضوع می توانید راهنمای هاست ابری چیست و چه مزیت هایی دارد؟ را نیز مطالعه کنید.

سرور مجازی یا هاست؟ کدام برای میزبانی سایت مناسب تر است؟

سرور نیز با تقسیم بندی مشخصی به چندین وب سایت ارائه می شود. مسئله ای که باید در نظر داشته باشید این است که اطلاعات در یک فضای کاملا اختصاصی ذخیره می شود و هیچ کس به غیر از خودتان امکان دسترسی به اطلاعات شما را نخواهد داشت.

مزایا و معایب هاست اشتراکی

مزایای هاست اشتراکی

  • به دلیل اینکه سرور به چندین قسمت مجزا تقسیم می شود، هاست اشتراکی از قیمت پایین تری برخوردار است.
  • به دلیل اینکه بهینه سازی سرورهای هاست اشتراکی بر عهده شرکت های هاستینگ ارائه دهنده آن است، نیازی به داشتن اطلاعات تخصصی زیادی نیست.
  • نیازی به تهیه لایسنس های مورد نیاز سرور نخواهید داشت.
  • کانفیگ و پیکربندی های لازم از پیش اعمال شده اند.
  • نیازی نیست سیستم عامل و کنترل پنل نصب کنید و هر بار آن ها را آپدیت نمایید.
  • می توانید از امکانات امنیتی سرور استفاده کنید.
  • پایدار نگه داشتن سرور و رفع مشکلات آن بر عهده شما نیست.
  • و…

معایب هاست اشتراکی

  • از آنجایی که برای ارائه هاست اشتراکی، سرور میزبان به چندین قسمت مجزا تقسیم می شود، منابعی که ارائه می شود، مشترک است. به عنوان مثال به دلیل ترافیک بالای وب سایت های قرار گرفته روی یک سرور، سرعت نیز به همان نسبت کاهش پیدا می کند البته اگر تعداد سایت هایی که روی سرور نگهداری می شوند کنترل شوند و اصطلاحا سرور اور سل نباشد دچار چنین مشکلاتی نخواهید شد. برخی هاستینگ ها با تقسیمات نامعقول موجب کندی و آزار کاربر می شوند.
  • مدیران وب سایت های قرار گرفته روی یک سرور اشتراکی امکان مدیریت سرور و ایجاد تغییرات روی آن را نخواهند داشت. اگر تمایل دارید موارد خاصی روی سرور پیاده سازی شود در سرویس هاستینگ این اختیار را نخواهید داشت.
  • به دلیل اشتراکی بودن سرور و حفظ امنیت دسترسی SSH برای کاربران هاست اشتراکی فراهم نمی باشد.
  • امکان اعمال کانفیگ های اختصاصی مورد نظرتان روی سرور میزبان وجود ندارد.

سرور مجازی چیست؟

در حقیقت به کمک مجازی سازها سرورهای فیزیکی به بخش های کوچک تری تقسیم می شوند که هر کدام از آن ها یک vps یا سرور مجازی نام دارند که البته قبلا به طور کامل در مورد اینکه سرور مجازی چیست و چه کاربردی دارد؟ صحبت کردیم.

سرور مجازی اختصاصی یا VPS مخفف Virtual Private Server است و به این معناست که هر مشتری به یک فضای مستقل در سرور با مجموعه ای از منابع خاص و بالا، دسترسی دارد. در حقیقت سرور مجازی بخشی از یک سرور اختصاصی محسوب می شود. که با استفاده از مجازی ساز مانند VMware یا KVM به چندین بخش مختلف تقسیم شده است تا برای مصارف مختلف در اختیار کاربران قرار بگیرد. یعنی وبسایت ها روی یک سرور فیزیکی میزبانی می شوند اما هر کدام محیط منحصر به فرد خود را دارند و برای رفع نیازهای کاربر سفارشی سازی می شوند. به این صورت که کاربر

سرور مجازی یا هاست؟ کدام برای میزبانی سایت مناسب تر است؟

با توجه به اینکه منابع یک سرور مستقل به چند بخش تقسیم می شود اغلب و در شرایط یکسان، هزینه خرید سرور مجازی نسبت به سرور اختصاصی پایین تر خواهد بود و در مقایسه با هاست اشتراکی گزینه انعطاف پذیر تری است.

مزایا و معایب سرور مجازی

سرور مجازی نیز مانند هاست اشتراکی مزایا و معایب خاص خود را دارد که البته معایب آن در مقایسه با هاست بسیار کمتر است و تفاوت اصلی میان سرور مجازی و سرویس های اشتراکی هاست در سطح کنترل شما بر روی سروری است که وبسایتتان روی آن اجرا می شود.

مزایای سرور مجازی

  • دسترسی کامل به سرور و امکان مدیریت و شخصی سازی آن بصورت خصوصی.
  • کمتر شدن ریسک ها، چرا که می توانید با استفاده از تنظیمات سفارشی سازی شده امنیت سرور را ارتقاء دهید.
  • امکان ارتقاء منابع سرور در هر لحظه با توجه به نیاز سایت.
  • امکان کانفیگ سفارشی به این ترتیب که سیستم عامل و برنامه های مورد نیاز و دلخواه خود را بر روی آن نصب کنید.
  • در اختیار داشتن منابع پردازشی بسیار بالاتر نسبت ها هاست.
  • وجود تعداد سایت های بسیار کمتر روی سرو اختصاصی فیزیکی (سهم بیشتری از منابع پردازشی سرور فیزیکی در اختیار دارید.)
  • امنیت بالاتر به دلیل خلوت تر بودن سرور و همچنین امکان اعمال کانفیگ های امنیتی مورد نظرتان.
  • افزایش سرعت سایت به دیل در اختیار داشتن منابع مورد نظر و کاهش ریسک کندی و داون شدن
  • و…

معایب سرور مجازی

  • هزینه بالاتر در مقایسه با هاست اشتراکی. چرا که منابع سرور در اختیار یک سایت قرار می گیرد.
  • مدیریت آن نیاز به دانش و اطلاعات فنی دارد چرا که برای استفاده کامل از برنامه ها باید تجربه و مهارت کافی داشته باشید. (البته این مشکل در میزبان داده حل شده و سرور مشترکین میزبان داده توسط تیم پشتیبانی vip مدیریت، کانفیگ و مانیتورینگ می شود)

داشتن سرور مجازی نیازمند ادمین سرور یا شخصی است که در مرحله اول ان را کانفیگ و مطابق با نیازهای سایت بهینه کند و در گام بعدی به طور مداوم آن را مانیتورینگ نماید اما این مشکل در میزبان داده حل شده، سرورهای میزبان داده به طور رایگان مطابق نیاز سایتتان کانفیگ و هر آنچه که یک سرور نیاز دارد توسط تیم پشتیبانی میزبان داده انجام خواهد شد.

مشاهده پلن های سرویس میزبان داده

نظرات دیدگاهتان را ارسال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 5 =