آموزش ساخت وب سایت حرفهای - راهنمای قدم به قدم طریقه ی ساخت سایت

با پیشرفت سریع تکنولوژی و به وجود آمدن ابزارهای دیجیتالی، کارها بسیار سادهتر از قبل شدهاند. کارهایی که قبلاً امکان پذیر به نظر نمیرسیدند یا به سختی قابل انجام بودند، امروزه به راحتی و حتی با حرکت تنها یک انگشت روی صفحه سیاه تلفنهای هوشمند انجام میگیرند. ساخت وب سایت حرفهای یکی از همین کارهای پیچیده است که امروزه به سادگی قابل انجام است. .به لطف انقلابی که بواسطه ی سایت ساز ها به وجود آمده است، هر کسی میتواند وب سایتی برای خود بسازد که کاملاً کاربردی باشد و بازدیدکنندگان را تحت تأثیر قرار دهد. حتی اگر هیچ دانشی در زمینه کامپیوتر و طراحی سایت نداشته باشید نیز میتوانید به سراغ ساخت وب سایت حرفهای برای خود بروید.
خوب حالا ساخت وب سایت حرفهای را باید از کجا شروع کرد؟ برای شروع اصلاً لازم نیست به سراغ برنامههای کد نویسی پیچیده یا راههای سخت قدیمی فکر کنید. شما برای ساخت وب سایت تنها به کمی وقت و یک فنجان چای برای رفع خستگی نیاز خواهید داشت. ما در آموزش گام به گام ساخت وب سایت حرفهای، اطلاعات پایهای که برای ساخت سایت نیاز خواهید داشت را در اختیار شما قرار دهیم. این اطلاعات شامل انتخاب وب سایت ساز، خرید دامنه، تولید محتوا، بهینه سازی برای گوگل و هر چیزی میشوند که شما برای داشتن یک وب سایت حرفهای نیاز دارید. پس با ما برای یادگیری طریقه ی ساخت سایت همراه باشید.
مراحل قدم به قدم ساخت وب سایت حرفهای
1. هدف خود برای ساخت وب سایت حرفهای را مشخص کنید.
- وب سایت فروشگاهی برای فروش محصولات در اینترنت
وب سایت هنری برای نشان دادن نمونه کارهای شما
وب سایت تبلیغاتی و لندینگ پیج برای یک کمپین تبلیغاتی آنلاین - وب سایت شخصی که رزومه شما را نمایش میدهد
وبلاگ برای به اشتراک گذاشتن دانش و تواناییهای شما - وب سایت شرکتی برای نمایش اطلاعات مربوط به شرکت شما
هر کدام از موارد بالا را که انتخاب کنید، وب سایت شما باید تنها یک هدف داشته باشد و برای همان هدف طراحی شود. البته این موضوع به معنای این نیست که وب سایت شما تک کاربری باشد. برای مثال یک عکاس عروسی میتواند از یک وب سایت برای نمایش نمونه کارها و همچنین نمایش مقالات مختلف استفاده کند؛ اما همه این کارها در جهت پیدا کردن مشتریان جدید و بیشتر است که درواقع هدف نهایی سایت محسوب میشود.
به یاد داشته باشید که کاربران شما و گوگل دوست دارند که در همان نگاه اول متوجه شوند کسب و کار شما چیست و سایت شما چه هدفی دنبال میکند. این اتفاق باید در یک چشم به هم زدن رخ دهد. بنابر این اگر سایت شما دارای یک هدف اصلی و مشخص نباشد آنها را گمراه خواهد کرد.
2.انتخاب وب سایت ساز مناسب برای ساخت وب سایت حرفهای
- طراحی آسان و بی دردسر. تنها با چند کلیک و بدون کد نویسی میتوانید یک وبسایت زیبا و متفاوت بسازید.
- هاست و دامنه رایگان. آدرس اینترنتی .IR و هاست اختصاصی پرسرعت را به صورت رایگان دریافت کنید.
- مناسب موبایل و تبلت. بهینه شده برای دستگاههای مختلف با هر سایز صفحه نمایش
- قالبهای متنوع. از میان دهها قالب متنوع انتخاب کنید یا قالبهای منحصر به خودتان را خلق کنید.
- ساخت وب سایت حرفهای در mizbandade
- همین الان وارد سایت mizbandade.com شوید.
- با یک ایمیل معتبر ثبت نام کنید.
- وارد اکانت خود شوید به راحتی سایت مد نظر خود را با استفاده از ابزارهای فوق العاده میزبان داده طراحی کنید.
3. قالب سایت خود را مشخص کنید
تنها 50 میلی ثانیه طول میکشد تا بازدیدکنندگان در مورد سایت شما تصمیم گیری کنند که در سایت تان بمانند یا آن را ترک کنند. به همین دلیل قالب سایت که نشان دهنده ساختار تصویری سایت شماست اهمیت بسیار زیاد دارد.
در گذشته قبل از ساخت وب سایت، ابتدا طرح اولیهای از آن را ایجاد میکردند و سپس با استفاده از کدها سعی میکردند تا سایت را طراحی کنند. با این حال حالا شما میتوانید از بین تعداد زیادی پوسته و قالب آماده به راحتی طرح مورد نظر خود را انتخاب کنید.
اکثر قالبها برای هر دسته بندی دارای یک صفحه منحصر به فرد هستند که از طریق منو موجود در صفحه اصلی سایت قالب دسترسی است. با توجه این که موبایلها و شبکههای مجازی تأثیر بسیار زیادی روی طراحی سایتها داشتهاند، امروزه سایتهای تک صفحهای که تا بی نهایت اسکرول میشوند نیز به وجود آمدهاند. در این سایتها در واقع یک صفحه به بخشهای مختلف تبدیل شدهاند. اگر محتوای زیادی ندارید این نوع از قالبها گزینههای مناسبی برای شما هستند.
4. انتخاب نام دامنه
به زبان ساده، نام دامنه همان آدرس سایت شماست که در اینترنت میتوان به آن دست پیدا کرد. بازدید کنندگان با وارد کردن این آدرس در مرورگرهای خود به سایت شما دسترسی پیدا خواهند کرد. انتخاب نام دامنه اهمیت زیادی در ساخت وب سایت حرفهای و موفقیت سایت شما دارد. وب سایتهایی که دارای دامنههای خاصتر هستند، حرفهایتر و قابل اعتماد تر به نظر میرسند. با انتخاب عاقلانه میتوانید به موتورهای جستجو مانند گوگل نیز کمک کنید تا درک بهتری از کسب و کار اینترنتی شما داشته باشند.
برای انتخاب نام دامنه باید به نکات زیر توجه کنید:
- کوتاه : هر چقدر نام دامنه بلندتر باشد به یادسپاری آن سختتر و احتمال اشتباه وارد کردن آن بیشتر میشود.
- ساده: از سمبلها، حروف خاص و اعداد استفاده نکنید.
- شفاف: برای جلوگیری از هر گونه سردرگمی بهتر است از نام برند خود برای نام دامنه استفاده کنید
- تحریک آمیز: سعی کنید بخشی از کاری که انجام میدهید را در نام دامنه خود وارد کنید.
متنپیشنهاد می کنیم این مقاله را هم بخوانید: راهنمای انتخاب مناسب ترین دامنه برای سایت.
5. محتوای خود را وارد سایت کنید
بعد از انتخاب نام دامنه باید بررسی کنید که این نام قبلاً توسط کس دیگری استفاده نشده باشد. اگر این نام انتخاب شده است سعی کنید به دنبال نام جدیدی باشید. البته میتوانید پسوندهای مختلف را امتحان کنید یا با استفاده از خطوط فاصله و تغییرات کوچکی همچنان از نام قبلی مدنظر خود نیز استفاده کنید.
بدین منظور می توانید از وب سایت Whois جهت استعلام استفاده کنید.
حالا برای ساخت وب سایت حرفهای خود به محتوای اختصاصی احتیاج دارید. این محتوا شامل عکسها، ویدیوها، متنها و .. که روی سایت شما به نمایش گذاشته میشوند. دقت کنید که این محتوا باید تا حد امکان اختصاصی باشند. یعنی توسط خود شما ایجاد شوند و از منابع دیگری کپی نشده باشند. اگر نمیتوانید این محتواها را به شکل اختصاصی تهیه کنید میتوانید از محتواهای استوک استفاده کنید. معمولات سایتهایی وجود دارند که در قبال دریافت هزینهای اندک به شما امکان استفاده از انواع محتواهای مختلف را میدهند.
از محتوا با کیفیت استفاده کنید
در ساخت وب سایت حرفهای همیشه کیفیت بر کمیت ارجحیت دارد. کاربرانی که به سایت شما مراجعه میکنند صبر کمی دارند. اگر میخواهید توجه آنها را جلب کنید باید با کیفیتترین و بهترین محتوای خود را به نمایش بگذارید.
از محتوای کم حجم استفاده کنید.
سرعت بارگزاری مطالب نیز اهمیت بالایی دارد زیرا هرچقدر که محتوای بیشتری روی سایت میگذارید سرعت بارگزاری سایت کمتر میشود. بنا بر این سعی کنید تا حد امکان محتوای شما در عین این که اختصاصی و با کیفیت است، حجم زیادی نداشته باشد.
محتواها باید مرتبط با برند شما شما باشند.
زمانی که در حال ساخت وب سایت حرفهای برای کسب و کار خود هستید، باید به این نکته دقت کنید که این وب سایت در واقع شخصیت آنلاین شما را نمایش خواهد داد. بنابراین روی تمام جزئیات از رنگها تا فونت و لوگو باید حساس باشید. سعی کنید یکتم خاص برای برند خود انتخاب کنید و اینتم را برای تمام محتوای خود رعایت کنید.
پیشنهاد می کنیم این مقاله را هم بخوانید: هویت تجاری چیست و چطور آن را بسازیم؟ چطور یک برند باشیم؟
6. در هنگام ساخت وب سایت حرفهای به صفحات اصلی توجه ویژهای داشته باشید.
هر وب سایتی مانند هر کسب و کاری ویژگیهای خاص خود را دارد. با این حال تعدادی از صفحات اصلی برای هر سایتی وجود دارند که کاربران به محض ورود به سایت با آنها رو به رو میشوند. در زمان ساخت وب سایت حرفهای باید این ساخت این صفحات را در اولویت قرار دهید. در اینجا به چند نمونه از این صفحات که هر وب سایتی باید داشته باشد اشاره میکنیم:
صفحه اصلی سایت (Home Page یا خانه)
صفحه اصلی سایت در واقع اصلیترین شانس شما برای تحت تأثیر قرار دادن مخاطبان است و در ساخت وب سایت حرفهای اهمیت بسیار زیادی دارد. صفحه اصلی شما باید کاملاً منظم و بدون مشکل باشد؛ زیرا این صفحه معمولاً اولین صفحهای است که کاربران شما با آن رو به رو میشوند. علاوه بر این لوگو، مشخصات کسب و کار، شعار و در نهایت یک دکمه که بازدید کنندگان را به بخشهای مختلف سایت شما هدایت میکند وجود داشته باشد. فراموش نکنید که تمام این موارد باید در قسمت بالایی صفحه اصلی سایت نمایش داده شود تا بازدید کننده در همان نگاه اول متوجه همه آنها شود و نیازی به اسکرول کردن نداشته باشد.
صفحات مربوط به محصولات و خدمات شما
صفحه "درباره ما"
بخش ارتباط با ما
در بخش ارتباط با ما تا جایی که میتوانید راههای دسترسی مختلفی در اختیار کاربران خود قرار دهید. شما باید اطلاعاتی مانند شماره تلفن، آدرس پستی، ایمیل و آدرس اکانت های مختلف خود در شبکههای مجازی مانند فیسبوک، اینستاگرام، تلگرام و آپارات را در این صفحه در دسترس کاربران خود بگذارید. در بعضی از موارد خصوصاً کسب و کارهای محلی، در هنگام ساخت وب سایت حرفهای برای صفحه درباره ما نقشه آنلاین نیز در نظر میگیرند.
بلاگ
توصیه میکنیم در ساخت وب سایت حرفهای حتماً یک وبلاگ را برای سایت خود در نظر بگیرید. ساخت وبلاگ نشان دهنده میزان تواناییها و دانش شما است. همچنین به شما کمک میکند تا مشتریان وفادارتری داشته باشید. در نهایت وبلاگ بهترین راه برای سئو وبسایت شما محسوب میشود. مطالب وبلاگ میتواند شامل داستانهایی در مورد مشتریان شما یا خود شما باشد. ما توصیه میکنیم که در کنار اینگونه از مطالب حتماً از مقالاتی که شامل نکات، ترفندها و روشهای حل مشکلات مربوط به کسب و کار شما هستند نیز استفاده کنید.
7. برای ساخت وب سایت حرفهای باید تجربه کاربری را مد نظر قرار دهید
داشتن یک سایت زیبا، فوق العاده خواهد بود؛ اما زیبا بودن برای موفقیت شما کافی نخواهد بود. اگر میخواهید بازدید کنندگان شما در صفحات شما وقت بگذرانند، از محتوای شما لذت ببرند و در نهایت با شما تعامل داشته باشند، باید استفاده از وبسایت را برای آنها ساده کنید. این دقیقاً همان هدفی است که طراحان حرفهای در تجربه کاربری (UX) دنبال میکنند. تجربه کاربری چند نکته اساسی دارد:
8. سئو کردن سایت در هنگام ساخت وب سایت حرفهای
قرار گیری شما در نتایج سرچ گوگل به فاکتورهای زیادی بستگی دارد. کارشناسان معتقدند بیش از 200 سیگنال مختلف در الگوریتم گوگل برای نمایش نتایج وجود دارد. این سیگنالها شامل کیفیت محتوا، میزان رقابت در حوزه فعالیت شما، تعداد بک لینکها و … هستند. SEO یا بهینه سازی موتور جستجو در حال حاضر به یک علم بسیار تخصصی تبدیل شده است. سئو به زمان، صبر و دانش زیادی نیاز دارد.
علاوه بر این مراحل مختلفی برای سئو کردن سایت وجود دارد که باید آنها را در ساخت وب سایت حرفهای پشت سر بگذرید. در ادامه ما به چند مورد اساسی که در سئو کردن سایت نیاز دارید اشاره خواهیم کرد:
کلمات کلیدی
برای پیدا کردن کلمات کلیدی ابتدا باید از خود بپرسید که مخاطب هدف شما برای پیدا کردن سایتی مثل سایت شما باید چه چیزی را در گوگل جستجو کند. زمانی که شما این عبارات یا کلمات را پیدا کردید، میتوانید مهمترین آنها را به عنوان کلمه کلیدی اصلی و ما بقی را به عنوان کلمات کلیدی ثانویه انتخاب کنید. کلمه کلیدی اصلی خود را در محلهای استراتژیک از سایت خود مانند صفحه اصلی، عنوان صفحات و … قرار دهید. البته نباید بیش از اندازه از کلمات کلیدی استفاده کنید زیاد استفاده کنید، زیرا موتورهای جستجو سایتهایی که از کلمات کلیدی به شکل بی موردی استفاده میکنند پنالتی خواهند کرد.
نقاش بزرگ واسیلی کاندینسکی میگوید "رنگ، قدرتی است که مستقیماً روح را تحت تأثیر قرار میدهد".
رباتهای گوگل صفحاتی که به درستی دسته بندی شده باشند و دارای ساختار خوبی باشند را بیشتر دوست دارند. علاوه بر این سلسله مراتب در صفحات نیز میتواند به بهبود سئو شما کمک کند. محتوای مهمتر را در بالای صفحات خود قرار دهید. این کار علاوه بر این که به سئو کمک میکند، تجربه کاربری را نیز بهبود میدهد.
سئو محلی
لینک داخلی
هرچقدر صفحات شما بیشتر به هم مرتبط باشند، برای رباتهای گوگل راحتتر است تا در صفحات مختلف سایت شما جستجو کنند. لینکهای داخلی را روی متنهای مرتبط با صفحات هدف قرار دهید و از بازدیدکنندگان بخواهید تا به صفحات مختلف سایت شما رجوع کنند.
پیشنهاد می کنیم این مقاله را هم بخوانید: CTA چیست؟ راهنمای جامع ساخت CTA یا دکمه فراخوان (آموزش گام به گام)
دسته بندی و رعایت سلسله مراتب در مطالب
ALT تگ
تگ آلت اهمیت زیادی در سئو سایت دارد. گوگل همه چیز را میداند، اما نمیتواند عکسها یا گیف ها را ببیند. پس گوگل چگونه میتواند عکسهای مرتبط را در نتایج جستجو نمایش دهد؟ در واقع رباتهای گوگل توضیحاتی که برای عکسها نوشته میشوند را میخوانند. به این متنها که عکسها را توصیف میکنند تگ آلت می گویند. این توضیحات به بازدید کنندگان شما نشان داده نمیشوند اما در ساخت وب سایت حرفهای به شما کمک میکنند تا در نتایج گوگل جایگاه بهتری به دست آورید.
9. سایت خود را برای همه افراد طراحی کنید!
آیا کسب و کار شما بین المللی است؟ آیا شما بازدید کنندگانی از کانادا و کنیا دارید؟ آیا به دنبال به دست آوردن بازارهای جدید هستید؟ اگر پاسخ شما به این سؤالها مثبت است شما به یک وب سایت چند زبانه نیاز خواهید داشت. به این ترتیب میتوانید محتوای مناسب برای تعداد بیشتری از بازدید کنندگان خود تهیه کنید.
10. بهینه سازی برای موبایل
در حال حاضر قسمت اعظمی از ترافیک اینترنت مربوط به موبایلها است. افرادی که از تبلت و تلفن هوشمند استفاده میکنند دوست دارند تا بتوانند به همان سادگی و سرعتی که در کامپیوتر داشتند، از سایت شما استفاده کنند. خوشبختانه با استفاده از خدمات mizbandade، در هنگام ساخت وب سایت حرفهای میتوانید نسخه کاملاً بهینه برای موبایل از سایت خود را نیز طراحی کنید. برای بهینه سازی وب سایت برای موبایلها باید تمام المانهایی ضروری نیستند را حذف کنید. در مرحله بعدی مهمترین مطالب را در بالاترین قسمت سایت و در دید مخاطبان قرار دهید تا مجبور به اسکرول های طولانی نباشند.
در حال حاضر قسمت اعظمی از ترافیک اینترنت مربوط به موبایلها است. افرادی که از تبلت و تلفن هوشمند استفاده میکنند دوست دارند تا بتوانند به همان سادگی و سرعتی که در کامپیوتر داشتند، از سایت شما استفاده کنند. خوشبختانه با استفاده از خدمات mizbandade در هنگام ساخت وب سایت حرفهای میتوانید نسخه کاملاً بهینه برای موبایل از سایت خود را نیز طراحی کنید. برای بهینه سازی وب سایت برای موبایلها باید تمام المانهایی ضروری نیستند را حذف کنید. در مرحله بعدی مهمترین مطالب را در بالاترین قسمت سایت و در دید مخاطبان قرار دهید تا مجبور به اسکرول های طولانی نباشند.
11. چک کردن سایت
زمانی که در حال ساخت وب سایت حرفهای برای خود هستید نباید تحت تأثیر علایق و سلایق خود قرار بگیرید. از طرفی نقد کردن سایتی که خودتان طراحی کردهاید توسط خودتان بسیار سخت خواهد بود. بنابراین ترجیحاً از دیگران بخواهید سایت شما را بررسی کنند. در اینجا به چند مورد اساسی که باید توسط افراد دیگر یا حتی خودتان مورد بررسی قرار بگیرند اشاره میکنیم.
- چک کردن غلطهای املایی
- بررسی میزان سهولت
- دسترسی به بخشهای
- مختلف سایت
- بهینه بودن برای موبایل
- کار کردن لینکها
- رعایت سئو
12. منتشر کردن سایت و بررسی مجدد
زمانی که فکر کردید کار خود را به اتمام رساندهاید نوبت آن است که آن را منتشر کنید تا همه آن را ببینند. اما این پایان کار نیست؛ زیرا همواره کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد. علاوه بر این، کاربران نیز روی انتخاب وبسایت ها حساسیت زیاد دارند. آنها به دنبال محتوای اورجینال، بار ارزش و تازه هستند. پس باید همواره به فکر بروز رسانی وب سایت خود باشید. سعی کنید به تمام اتفاقات جدیدی که در حوزه کاری شما رخ میدهد واکنش دهید و همیشه مطالب تازه و اصیل را در اختیار کاربرانتان قرار دهید.
علاوه بر این شما باید از ابزارهای آنلاین برای آنالیز و بررسی سایت خود بهره ببرید. به این ترتیب میتوانید میزان رشد و پیشرفت خود را بررسی کنید. همچنین میتوانید ضعفهای خود را پیدا کنید و آنها را از بین ببرید. در اینجا به چند ابزار مهم اشاره میکنیم.
Google Analytics
سایت شما چه مقدار بازدید کننده دارد؟ این بازدید کنندهها از کجا آمدهاند؟ چه زمانی را برای خواندن مطالب شما صرف کردهاند؟ همه این اطلاعات و موارد بسیار کاربردی دیگری در گوگل آنالیتیکس در دسترس هستند.
Google Search Console
اگر میخواهید بدانید که صفحات شما در نتایج گوگل چه رتبهای به دست میآورند Google Search Console بهترین پلتفرمی است که میتوانید از آن کمک بگیرید.علاوه بر این با استفاده از این ابزار، شما میتوانید اطلاعات دقیقی در مورد میزان ترافیک ارگانیک خود از کلمات کلیدی مختلف و در طول زمان به دست آورید.
پیشنهاد می کنیم این مقاله را هم بخوانید: 8 روش برای پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب برای سئو سایت
Heatmaps
هیت مپ ها نقشههایی هستند که به شما نشان میدهند بازدید کنندهها به کدام قسمت از سایت شما بیشتر توجه میکنند و روی آن کلیک میکنند. به این ترتیب این ابزارها به شما کمک میکنند تا طراحی سایت و محتوای خود را بهبود دهید.
جمع بندی
همین الان شروع کنید
ما برای شما 14 روز تست رایگان را قرار دادیم تا کامل تصمیم بگیرید
میزبان داده
پشتیبانی و آموزش
شرایط و قوانین
پشتیانی
تلفن :
ایمیل پشتیبانی:
info@mizbandade.com
آدرس :
فارس، خنج، خیابان پیروزی
تمامی حقوق این سایت متعلق به میزبان داده می باشد.